Βίζα εργασίας

Βίζα εργασίας

Είναι σημαντικό

Κανονική βίζα εργασίας χορηγείται σε Έλληνες πολίτες, πολίτες άλλων χωρών και ανιθαγενείςγια είσοδο στην ΡωσικήΟμοσπονδία, με σκοπό την άσκηση εργασιακής δραστηριότητας, βάσει πρόσκλησης η οποία συντάσσεται από την Ομοσπονδιακή Μεταναστευτική Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας , με δυνατότητα της μετέπειτα παράτασής της από το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδιακής Μεταναστευτικής Υπηρεσίας της Ρωσίας.

Βάση για παράταση βίζας, αποτελεί μια σύμβαση εργασίας ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό εκτέλεσης έργου ή παροχής υπηρεσιών, που καταρτίζονται, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η βίζα εργασίας μπορεί να είναι μόνο μίας εισόδου διάρκειας έως 90 ημέρες (με εξαίρεση τις θεωρήσεις εισόδου για υψηλού επιπέδου εξειδικευμένους επαγγελματίες).

Προσοχή! Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής περίθαλψης πρέπει να περιέχει τα εξής:

  1. ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου;
  2. αριθμός ασφαλιστηρίου συμβολαίου;
  3. ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ασφαλισμένου;
  4. στοιχεία του ασφαλιστή;
  5. Η διάρκεια ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου πρέπει να καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα παραμονής στην επικράτεια της Ρωσίας σε περίπτωση αίτησης για βίζα μίας εισόδου ή δύο εισόδων, και να καλύπτει το χρονικό διάστημα του πρώτου ταξιδιού σε περίπτωση έκδοσης βίζας πολλαπλών εισόδων;
  6. Κατάλογος ιατρικών και ιατρο-μεταφορικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του επαναπατρισμού σορού;
  7. περιοχή κάλυψηςπαγκόσμια ή Ρωσική ΟμοσπονδίαΕυρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας);
  8. υπογραφή του ασφαλιστή.

Δεν λαμβάνονται προς εξέταση τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οι επιστολές – βεβαιώσεις, που δεν περιέχουν τα ανωτέρω αναφερόμενα ελάχιστα απαραίτητα στοιχεία.Απλές βεβαιώσειςασφαλιστικών εταιρειών, παρόλο που μπορεί να είναι σε ειδικάέντυπα και να φέρουν τις σφραγίδες της ασφαλιστικής εταιρείας δεν θα γίνονται δεκτές.

Απαραίτητα έγγραφα

Για την έκδοση της βίζας εργασίας μίας εισόδου ή πολλαπλών εισόδων πρέπει να προσκομισθούν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Πρόσκληση για είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία συντάσσεται από την Ομοσπονδιακή Μεταναστευτική Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας;

  2. Διαβατήριο, εντός του οποίου υπάρχουν τουλάχιστον 2 κενές σελίδες για επικόλληση βίζας, και το οποίο ισχύει για τουλάχιστον 1,5 χρόνο από την ημερομηνία έναρξης ισχύος βίζας;

  3. Αίτηση – ερωτηματολόγιο για βίζα, που συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα visa.kdmid.ruεκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα αυτοπροσώπως;
    (Κατά την επιλογή του τόπου υποβολής των δικαιολογητικών είναι απαραίτητο να αναφέρετε το Κέντρο έκδοσης βίζας, στο οποίο σχεδιάζετε να υποβάλετε τα δικαιολογητικά)

  4. Έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 3,5 x 4,5 εκ. σε φωτεινό φόντο, με σαφή απεικόνιση του προσώπου ανφάς, χωρίς γυαλιά με σκοτεινούς φακούς και χωρίς κάλυμμα κεφαλής (με εξαίρεση τους πολίτες, οι οποίοι για εθνικούς ή θρησκευτικούς λόγους απεικονίζονται με κάλυμμα κεφαλής και στη φωτογραφία του διαβατηρίου τους);

  5. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής περίθαλψης, το οποίο ισχύει στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και καλύπτει την περίοδο ισχύος της βίζας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που βασίζονται στην αμοιβαιότητα;

  6. Πιστοποιητικό υγείας, στο οποίο να αναφέρεται ότι ο αλλοδαπός πολίτης δεν πάσχει από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), σε περίπτωση εάν υποβάλλει αίτηση για βίζα διάρκειας μεγαλύτερης των 3 μηνών.

Προσοχή! Η Προξενική Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για έκδοση βίζας, να σας καλέσει για προσωπική συνέντευξη ή να αυξήσει το χρόνο, που απαιτείται για την έκδοση βίζας.

Η καταβολή των προξενικών τελών και της αμοιβής του Κέντρου μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα στο Κέντρο έκδοσης βίζας.

Δώστε προσοχή! Εάν  δεν είστε υπήκοος της Ελλάδας  πρέπει επίσης συμπληρωματικά να προσκομίσετε:

  1. άδεια για συνεχή  διαμονή στην  Ελλάδα  διάρκειας άνω των 90 ημερών για υπηκόους των  παρακάτω  χωρών:  Αλβανία, Μπαχρέιν,  Βενεζουέλα,  Αϊτή , Αίγυπτο , Ιρλανδία,  Λεσότο, Λιβύη,  Μακεδονία, Μάλι, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία,  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν,  Δημοκρατία της Κορέας,  Σαουδική Αραβία,  Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας,  Σιέρα Λεόνε,  Ισημερινή Γουινέα,   Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής,  Ιαπωνία.

Ανάλογα με την εθνική νομοθεσία ως  αποδεικτικό έγγραφο για συνεχή διαμονή  στην Ελλάδα άνω των 90 ημερών μπορεί να θεωρηθεί  η  εκπαιδευτική θεώρηση ή η θεώρηση εργασίας, η άδεια εργασίας, , η άδεια προσωρινής διαμονής , η άδεια προσωρινής παραμονής και ούτω καθεξής.

  1. Άδεια μόνιμης διαμονής  στην Ελλάδα ή άλλο παρόμοιο έγγραφο για υπηκόους των  παρακάτω  χωρών: Αλγερία,  Αγκόλα,  Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές,  Βιετνάμ,  Γεωργία, Ινδία,  Ιράκ, Ιράν,  Κίνα, Βόρεια Κορέα,  Νεπάλ,  Νιγηρία,  Πακιστάν,  Ρουάντα,  Συρία ,  Σομαλία, Τσαντ,  Σρι Λάνκα,  Αιθιοπία.

Τιμοκατάλογος

Για τους Έλληνες πολίτες

Χρόνος εξέτασης Προξενικά τέλη για τις εκτελούμενες πράξεις Αμοιβή υπηρεσίας
(συμπεριλαμβανομένου
του ΦΠΑ)

Μίας εισόδου 

   
έως 10 εργάσιμες ημέρες 87,30€ 40 €
έως  3 εργάσιμες ημέρες 174,60€ 40 €

Δύο εισόδων 

   
έως 10 εργάσιμες ημέρες 139,68€ 40 €
έως  3 εργάσιμες ημέρες 279,36€ 40 €

Πολλαπλών εισόδων

   
έως 10 εργάσιμες ημέρες 261,90€ 40 €
έως  3 εργάσιμες ημέρες 523,80€ 40 €
Σε περίπτωση που το ποσό του προξενικού τέλους και της αμοιβής υπηρεσίας υπερβαίνει τα 500 € η πληρωμή πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση μετρητών (τραπεζικά στοιχεία).

Προσοχή! Εάν είστε ανιθαγενείς ή δεν είστε υπήκοος της Ελλάδας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακαλούμε, διευκρινήστε το κόστος της θεώρησης σας στον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου (Επικοινωνία) του Ρώσικου κέντρου θεωρήσεων.

Το κόστος και ο χρόνος έκδοσης των θεωρήσεων για πολίτες άλλων χωρών και ανιθαγενείς υπολογίζονται σύμφωνα με τον «Τιμοκατάλογο για την τέλεση των προξενικών ενεργειών, που εισπράττονται από την Προξενική Αρχή της Ρώσικης Ομοσπονδίας».


Μεταφορά ή επαναφορά θεώρησης ανεξαρτήτως υπηκοότητας

Προξενικά τέλη για τις εκτελούμενες πράξεις Αμοιβή υπηρεσίας
(συμπεριλαμβανομένου
του ΦΠΑ)
34,92€ 40 €


Προσοχή!
 Πριν την υποβολή των εγγράφων για μεταφορά ή επαναφορά θεώρησης, παρακαλούμε, ενημερωθείτε από τον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου (Επικοινωνία) του Ρώσικου κέντρου θεωρήσεων σχετικά με την διαδικασία, την λίστα των εγγράφων, καθώς και τους χρόν&o

"Βίζα All inclusive"

"Βίζα All inclusive"

Ταχυδρομική υπηρεσία

Ταχυδρομική υπηρεσία