Τουριστική βίζα

Τουριστική βίζα

Είναι σημαντικό

Κανονική τουριστική βίζα χορηγείται σε Έλληνες πολίτες, πολίτες άλλων χωρών και σε ανιθαγενείς για μια σύντομη παραμονή στη χώρα με σκοπό τον τουρισμό (επίσκεψη πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκδρομών, γνωριμία με τα αξιοθέατα), βάσει   της βεβαίωσης αποδοχής αλλοδαπού τουρίστα από ρωσική επιχείρηση, η οποία ασκεί τουριστική δραστηριότητα (touroperator).

Η μέγιστη διάρκεια παραμονής στη Ρωσία με τουριστική βίζα είναι 30 ημέρες.

Επίσης η ανωτέρω κατηγορία βίζας δίνει τη δυνατότητα εισόδου για πραγματοποίηση βραχυπρόθεσμων επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις, πλειστηριασμούς, καθώς και για ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές. Σε αυτή τη περίπτωση, στη βεβαίωση αποδοχής αλλοδαπού τουρίστα στο πεδίο «σκοπός ταξιδιού» αναφέρεται «τουρισμός με σκοπό», και η βίζα χορηγείται για το απαιτούμενο για τη διεξαγωγή της δραστηριότητας χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη διάρκεια που αναφέρεται στη βεβαίωση της δηλωθείσης διαμονής (όμως για όχι περισσότερες από 30 ημέρες).

Η τουριστική βίζα εκδίδεται για μία ή δύο εισόδους στην Ρώσικη Ομοσπονδία.

Η τουριστική βίζα δύο εισόδων χορηγείται σε αλλοδαπό πολίτη μόνο στην περίπτωση, εάν σύμφωνα με τα έγγραφα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσία προβλέπεται επίσκεψη των γειτονικών της Ρωσίας κρατών (χωρών του λεγόμενου «κοντινού εξωτερικού» (Κ.Α.Κ., Βαλτικής)) ή της χώρας, που προϋποθέτει διέλευση μέσω της Ρωσικής επικράτειας (π.χ. Κίνα, Μογγολία) κατά την επιστροφή από αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση η διαδρομή πρέπει να αναφέρεται στην τουριστική περιήγηση (ή στη βεβαίωση αποδοχής αλλοδαπού τουρίστα, η οποία εκδίδεται από τη ρωσική επιχείρηση υποδοχής).

Προσοχή! Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής περίθαλψης πρέπει να περιέχει τα εξής:

  1. ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου;
  2. αριθμός ασφαλιστηρίου συμβολαίου;
  3. ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ασφαλισμένου;
  4. στοιχεία του ασφαλιστή;
  5. Η διάρκεια ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου πρέπει να καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα παραμονής στην επικράτεια της Ρωσίας σε περίπτωση αίτησης για βίζα μίας εισόδου ή δύο εισόδων, και να καλύπτει το χρονικό διάστημα του πρώτου ταξιδιού σε περίπτωση έκδοσης βίζας πολλαπλών εισόδων;
  6. Κατάλογος ιατρικών και ιατρό-μεταφορικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του επαναπατρισμού σορού;
  7. περιοχή κάλυψηςπαγκόσμια ή Ρωσική ΟμοσπονδίαΕυρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας);
  8. υπογραφή του ασφαλιστή.

Δεν λαμβάνονται προς εξέταση τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οι επιστολές – βεβαιώσεις, που δεν περιέχουν τα ανωτέρω αναφερόμενα ελάχιστα απαραίτητα στοιχεία.Απλές βεβαιώσειςασφαλιστικών εταιρειών, παρόλο που μπορεί να είναι σε ειδικάέντυπα και να φέρουν τις σφραγίδες της ασφαλιστικής εταιρείας δεν θα γίνονται δεκτές.

Απαραίτητα έγγραφα

Για την έκδοση της κανονικής τουριστικής βίζας μίας ή δύο εισόδων πρέπει να προσκομισθούν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Η βεβαίωση αποδοχής τουρίστα από πλευράς της ρωσικής επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα τουριστικών υπηρεσιών και οργάνωσης ταξιδιών (touroperator), και τα στοιχεία της οποίας είναι εγγεγραμμένα στο Ενιαίο Ομοσπονδιακό μητρώο των Τουριστικών Πρακτόρων;

  2. Διαβατήριο, εντός του οποίου υπάρχουν τουλάχιστον 2 κενές σελίδες για επικόλληση βίζας, και το οποίο να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη λήξη της βίζας;

  3. Αίτηση – ερωτηματολόγιο για βίζα, που συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα visa.kdmid.ruεκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα αυτοπροσώπως;
    (Κατά την επιλογή του τόπου υποβολής των δικαιολογητικών είναι απαραίτητο να αναφέρετε το Κέντρο έκδοσης βίζας, στο οποίο σχεδιάζετε να υποβάλετε τα δικαιολογητικά)

  4. Έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 3,5 x 4,5 εκ. σε φωτεινό φόντο, με σαφή απεικόνιση του προσώπου ανφάς, χωρίς γυαλιά με σκοτεινούς φακούς και χωρίς κάλυμμα κεφαλής (με εξαίρεση τους πολίτες, οι οποίοι για εθνικούς ή θρησκευτικούς λόγους απεικονίζονται με κάλυμμα κεφαλής και στη φωτογραφία του διαβατηρίου τους);

  5. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής περίθαλψης, το οποίο ισχύει στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και καλύπτει την περίοδο ισχύος της βίζας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που βασίζονται στην αμοιβαιότητα.

Προσοχή! Η Προξενική Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για έκδοση βίζας, να σας καλέσει για προσωπική συνέντευξη ή να αυξήσει το χρόνο, που απαιτείται για την έκδοση βίζας.

Η καταβολή των προξενικών τελών και της αμοιβής του Κέντρου μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα στο Κέντρο έκδοσης βίζας.

Δώστε προσοχή! Εάν  δεν είστε υπήκοος της Ελλάδας  πρέπει επίσης συμπληρωματικά να προσκομίσετε:

  1. άδεια για συνεχή  διαμονή στην  Ελλάδα  διάρκειας άνω των 90 ημερών για υπηκόους των  παρακάτω  χωρών:  Αλβανία, Μπαχρέιν,  Βενεζουέλα,  Αϊτή , Αίγυπτο , Ιρλανδία,  Λεσότο, Λιβύη,  Μακεδονία, Μάλι, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία,  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν,  Δημοκρατία της Κορέας,  Σαουδική Αραβία,  Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας,  Σιέρα Λεόνε,  Ισημερινή Γουινέα,   Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής,  Ιαπωνία.

Ανάλογα με την εθνική νομοθεσία ως  αποδεικτικό έγγραφο για συνεχή διαμονή  στην Ελλάδα άνω των 90 ημερών μπορεί να θεωρηθεί  η  εκπαιδευτική θεώρηση ή η θεώρηση εργασίας, η άδεια εργασίας, , η άδεια προσωρινής διαμονής , η άδεια προσωρινής παραμονής και ούτω καθεξής.

  1. Άδεια μόνιμης διαμονής  στην Ελλάδα ή άλλο παρόμοιο έγγραφο για υπηκόους των  παρακάτω  χωρών: Αλγερία,  Αγκόλα,  Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές,  Βιετνάμ,  Γεωργία, Ινδία,  Ιράκ, Ιράν,  Κίνα, Βόρεια Κορέα,  Νεπάλ,  Νιγηρία,  Πακιστάν,  Ρουάντα,  Συρία ,  Σομαλία, Τσαντ,  Σρι Λάνκα,  Αιθιοπία.

Τιμοκατάλογος

чΓια τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τουριστική βίζα μίας εισόδου 
Χρόνος εξέτασης  Βίζα “All inclusive” Αμοιβή υπηρεσίας για διεκπεραίωση ολοκληρωμένου πακέτου εγγράφων 

έως 10 εργάσιμες ημέρες 

80* € 70 €

έως 5 εργάσιμες ημέρες 

115* € 105 €
 
Τουριστική βίζα δύο εισόδων
Χρόνος εξέτασης  Βίζα “All inclusive” Αμοιβή υπηρεσίας για διεκπεραίωση ολοκληρωμένου πακέτου εγγράφων 

έως 10 εργάσιμες ημέρες 

80* € 70 €

έως 5 εργάσιμες ημέρες 

115* € 105 €
 
Τουριστική βίζα πολλαπλών εισόδων
Χρόνος εξέτασης  Βίζα “All inclusive” Αμοιβή υπηρεσίας για διεκπεραίωση ολοκληρωμένου πακέτου εγγράφων  
έως 12 εργάσιμες ημέρες 120* € 80 €


 

Δώστε προσοχή! Το ρώσικο κέντρο θεωρήσεων είναι έτοιμο να προσφέρει υπηρεσία έκδοσης πρόσκλησης, απαραίτητη για την αποκτήση τουριστικής βίζας. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας εξαρτάται από τον αριθμό εισόδων και την διάρκεια ισχύος της βίζας του αιτούντα.

Αριθμός εισόδων  Διάρκεια ισχύος  Κόστος  υπηρεσίας
(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) 
Χρόνος έκδοσης πρόσκλησης 
Μίας εισόδου  έως 30 ημέρες 20 € αυθημερόν
Δύο εισόδων  έως 30 ημέρες 20 € αυθημερόν
Πολλαπλών εισόδων έως 6 μήνες 60 € αυθημερόν

 

Προσοχή! Εάν είστε ανιθαγενείς ή  δεν είστε υπήκοος της Ελλάδας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακαλούμε, διευκρινήστε το κόστος της θεώρησης σας στον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου (Επικοινωνία) του Ρώσικου κέντρου θεωρήσεων.

Το κόστος και ο χρόνος έκδοσης των θεωρήσεων για πολίτες άλλων χωρών και ανιθαγενείς υπολογίζονται σύμφωνα με τον «Τιμοκατάλογο για την τέλεση των προξενικών ενεργειών, που  εισπράττονται από την Προξενική Αρχή της Ρώσικης Ομοσπονδίας».

"Βίζα All inclusive"

"Βίζα All inclusive"

Ταχυδρομική υπηρεσία

Ταχυδρομική υπηρεσία